Hvis du overvejer at købe en ladeboks til dit udlejningssommerhus, har du måske flere spørgsmål, du søger svar på.
Vi har samlet de oftest stillede spørgsmål herunder.
De enkelte netselskaber er ansvarlige for at sikre, at der er strøm nok til de enkelte områder. De overvåger løbende behovet for udvidelse af tilslutningen til området.
Er du i tvivl, om du har strøm nok til at opsætte en ladeboks i dit sommerhus? Så anbefaler vi, at du tager kontakt til din elinstallatør. Samtidig kan du bede netselskabet om at sende en belastningskurve på dit hus. Installatøren kan ved hjælp af belastningskurven vurdere, hvor meget strøm du har til rådighed til en ladeboks. Vi anbefaler, at du har mindst 16 ampere til rådighed. Har du ikke det, kan du alternativt få monteret et beskyttelsesmodul eller tilkøbe ekstra ampere.
Et CEE-stik, der også kaldes et kraftstik, sikrer, at stikket og installationen bag kan klare længerevarende belastning, som opladning af en elbil kræver. Effekten er afhængig af den sikring, som sidder foran og kan derfor svinge meget.
Hvis effekten ikke er høj nok, vil det tage meget lang tid at oplade en elbil. Desuden kræver det også en omformer – det såkaldte mormor-kabel – eller en mobillader for at kunne oplade en elbil via et CEE-stik.
Desuden har du ingen garanti mod misbrug eller strømtyveri med et CEE-stik.
Det er politisk bestemt, at du kan få nedsat elafgift på den strøm, du bruger til at oplade din bil. Det er dog kun en ladeoperatør, der kan søge om en refusion af forskellen mellem den høje og den nedsatte elafgift.
Får du allerede nedsat elafgift pga. elopvarmet hus eller solceller, er du ikke berettiget til også at få det til opladning af elbil, da du så allerede får rabatten på elafgiften.
Vi kan desværre ikke love, at dit sommerhus bliver udlejet mere, hvis du har en ladeboks, men på nuværende tidspunkt kan det være med til at gøre dit hus mere attraktivt i forhold til de huse, der ikke tilbyder en lademulighed. På sigt vil det nok blive et krav på lige fod med WiFi.
Du kan dog regne med, at du tjener omkring kr. 15,- pr. opladning*.
*Kan variere i forhold til elprisen på ladetidspunktet og skatteforhold.
Fandt du ikke svar på alle dine spørgsmål her, så sidder vi klar til at besvare dine spørgsmål.
Du kan komme i kontakt med os på 87 11 34 00 eller post@go-energi.dk.
Du er også velkommen til at komme forbi ét af vores kontorer, hvor du kan tale med os ansigt til ansigt.