Få elafgiften refunderet, når du oplader din elbil

Når du oplader din elbil, har du mulighed for at få refunderet elafgiften.

Det betyder, at du får størstedelen af afgiften på de kWh, du bruger på opladning af elbilen, tilbage.

Det er en ordning, der er blevet lavet for at gøre det mere attraktivt at gå fra fossildrevet køretøj til et mere grønt køretøj som elbilen.

Refusionen udgør pr. 1. januar 2024: 0,94 kr./kWh.

Der kan ske ændringer med kort varsel, hvis Folketinget beslutter at ændre elafgiften.

Etrel INCH Home oplader bil

For at få refunderet elafgiften skal du have vores go'service-abonnement, der hedder go'bil plus.

Derudover skal du være elkunde hos go'energi og enten have købt din ladeboks hos os - eller have én af de ladebokse, vi forhandler.

Når du er elkunde hos os, kan vi nemlig få adgang til dit forbrug fra ladeboksen via Monta og refundere dig for den del af elafgiften, du er berettiget til.

På din elregning vil du på side 2 kunne se, hvor mange kWh du har brugt på opladning af elbilen i regningens periode. Se forbruget under punktet "Godtg. elafgift elbil".

Du er kun berettiget til at få afgiftsrefusion, hvis du ikke har solceller eller en elopvarmet bolig. I sådanne tilfælde får du nemlig allerede reduceret elafgift.

Ladeboks på murstensvæg

Sådan foregår refusionen af elafgiften

Du oplader din elbil

Du oplader din elbil med SmartCharge eller når det passer dig. Når afregningsperioden er ovre, tracker vi dit kWh-forbrug i ladeboksen via Monta.

Dit forbrug opgøres

Når du får din elregning - kvartals- eller månedsvis - vil du kunne se, hvor mange kWh du har brugt på opladning af din bil i perioden.

Elafgiften trækkes fra regningen

Den udgift, du normalt vil have til elafgiften, bliver trukket fra dit forbrug.

Find refusion på din elregning

På side 2 kan du under "Godtg. elafgift elbil" se, hvor mange kWh du får refunderet elafgiften for. Står der fx 684 kWh, så udgør opladningen af elbilen 684 kWh af dit samlede forbrug i perioden.

Afgiftsrefusion og elbil

I videoen her kan du bl.a. høre, hvordan det fungerer med afregning af afgiftsrefusion, hvis du har abonnementet go'bil plus.

go'bil plus

Med go'bil plus-abonnementet får du afgiftsrefusion og fuld service & support på din ladeboks.

Kundeservice ladeboks

Vil du gerne høre mere om vores ladeløsninger?

Hos go’energi sidder vi klar til at hjælpe, hvis du har spørgsmål til ladeløsninger, gerne vil i gang med at køre elbil eller er klar til at bestille en ladeboks.

Ring til vores kundeservice på telefon 87 11 34 00.

Du kan også skrive til os på post@go-energi.dk – eller komme ind på ét af vores kontorer, hvis du gerne vil møde os ansigt til ansigt.