Vindmøller

Hvorfor er elpriserne så høje?

Det seneste år har elpriserne været højere og mere svingende end normalt, men der har for det meste været tidspunkter med forholdsvist lave priser. I disse uger oplever vi dog noget helt andet. Elpriserne er meget højere, end vi er vant til. Og hvorfor er det sådan? Læs nogle af årsagerne herunder.

Udgivet onsdag den 24. august 2022

1. Det seneste år har gaspriserne været høje. Men nu er de blevet ekstrahøje, fordi vi får en lavere mængde gas fra Rusland. Høje gaspriser påvirker elprisen.

2. Situationen i Ukraine skaber usikkerhed og meget svingende elpriser. Ligesom vi oplever, at benzinpriserne stiger pga. ustabilitet, gør elpriserne det også.

3. Når der er vindstille i Danmark, plejer vi at kunne købe billig strøm fra de norske vandkraftværker. Men manglende vand i de norske vandreservoirer betyder højere elpriser.

4. Træpiller og -flis er steget pga. situationen i Ukraine. De danske kraftværker bruger disse produkter i produktionen af el, hvilket også betyder højere priser.

Dette er blot nogle af de ting, der har betydning for de særligt høje priser, vi ser i disse dage.

 

Følg elprisen her

Vil du gerne følge med i, hvad elprisen er, så du kan lægge dit forbrug i de billigste timer?

Vi anbefaler følgende apps:

  • True Energy, som du kan finde til iPhone og Android. Du skal oprette en bruger i appen. Fordelen ved denne app er, at du kan se tarifferne og ikke kun strømpriserne.
  • Elpriser, som du kan finde til iPhone og Android. I denne app kan du se elprisen i et søjlediagram og du behøver ikke at oprette en bruger.