Nedsat elvarmeafgift til sommerhuse

Folketinget har vedtaget en ændring af lov om afgift af elektricitet (lovforslag nr. L132, Folketinget 2018-19). Ændringen betyder, at elafgiften for el til elvarme anvendt i ferielejligheder og i sommerhuse lempes, for det forbrug der overstiger 4.000 kWh/år.

Herunder kan du se en oversigt over ændringen:

Forbrug Elafgift før Elafgift efter
0-4.000 kWh/år 110,5 øre/kWh*) 110,5 øre/kWh*)
4.000 og op kWh/år 110,5 øre/kWh*) 32,38 øre/kWh*)

*) inkl. moms.

Vær opmærksom på, at reglerne, som tidligere alene var gældende for sommerhuse med status i BBR som helårsbeboelse, nu gælder alle ferielejligheder og sommerhuse med et årligt forbrug på mere end 4.000 kWh/år.

For at være berettiget til nedsat afgift er betingelsen:

  • Boligenheden er opført i Bygnings- og Boligregistret (www.bbr.dk) som elopvarmet ferielejlighed, sommerhus eller helårsbolig.
  • Af BBR-meddelelsen skal det fremgå at bygningens anvendelseskode = 523 eller 510, samt at det i energioplysninger fremgår, at både varmeinstallation og opvarmningsmiddel er elektricitet, elovne, elpaneler, varmepumpe, jordvarme eller lign.
  • Dato for opsættelse af elvarmen skal fremgå på BBR meddelelsen

Hvad skal du gøre?

  • Du finder din BBR-meddelelse på www.bbr.dk og kontrollerer, at ovenstående betingelser er opfyldt.
  • Såfremt dette ikke er tilfældet, kontakter du den kommune, hvor boligen er registreret, og får dem til at opdatere ovenstående. Rettigheden gælder for ferielejligheder og sommerhuse fra den 1. februar 2019, hvor lovændringen er trådt i kraft. Det er derfor vigtigt, at kommunen noterer på BBR-meddelelsen, hvilken dato betingelserne er opfyldt pr.
  • Dokumentation via BBR-udskrift sendes pr. mail til post@go-energi.dk med angivelse af boligens adresse, hvorefter vi kan registrere og nedsætte afgiften.
  • Vi vil herefter pr. mail eller e-boks sende en tillægsaftale til elkontrakten.

Vi vil gøre det let for dig, og give dig mulighed for brug af e-boks.

Vi oplever en stigende interesse for at modtage informationer elektronisk. På goenergis hjemmeside finder du din selvbetjening – https://selvbetjening.go-energi.dk/. Dine loginoplysninger finder du på din seneste regning.

Her har du mulighed for at opdatere dine kundestamdata, som f.eks. mailadresse og telefonnummer.

Har vi ikke dit cpr.nr, vil du også kunne opdatere dette her. Ved oplysning om dit cpr.nr, vil du fremover kunne modtage informationer, som denne her, via din e-boks, ligesom vi vil kunne udbetale evt. tilgodehavende på din nemkonto.

Vi sidder altid klar til at hjælpe dig.

Vi er glade for, at du er kunde hos goenergi. Ved at vælge goenergi støtter du op om det lokale. Vidste du, at du har mulighed for at tilmelde alle dine boliger til goenergi? Det kan være, at du allerede har gjort det – ellers er du meget velkommen til at gøre det.

Har du spørgsmål til skrivelsen her eller andre forhold omkring din elaftale, er du meget velkommen til at kontakte os pr. mail – post@go-energi.dk, via kontaktformularen på vores hjemmeside – www.go-energi.dk/om-goenergi/kontakt-os/ eller via vores kundeservice på tlf. 8711 3400.

Vi sidder altid klar til at hjælpe dig – med et smil.

Tilmeld dig kontakt og nyheder

Hold dig opdateret med de seneste nyheder og aktuelle tilbud

Tilmeld dig nu