Spørgsmål og svar

– omkring ladeløsning til udlejningssommerhuse

Elbiler og ladebokse er stadig nyt for de fleste, og vi har derfor prøvet at samle nogle af de mange spørgsmål, vi får omkring opladning af elbil i et sommerhus.

“Er der overhovedet strøm nok i sommerhusområderne?”

De enkelte netselskaber er ansvarlige for at sikre, at der er strøm nok til de enkelte områder. De overvåger løbende behovet for udvidelse af tilslutningen til området.

“Er der strøm nok i mit sommerhus?”

Er du i tvivl, om du har strøm nok til at opsætte en ladeboks i dit sommerhus? Så anbefaler vi, at du tager kontakt til din installatør. Samtidig kan du bede netselskabet om at sende en belastningskurve på dit hus. Installatøren kan ved hjælp af belastningskurven vurdere, hvor meget strøm du har til rådighed til en ladeboks. Vi anbefaler, at du har 16 ampere til rådighed. Har du ikke det , kan du alternativt få monteret en Load Guard eller tilkøbe ekstra ampere.

Du kan finde dit netselskab her >>

Et eksempel på en belastningskurve

“Kan jeg ikke bare montere et CEE-stik?”

Et CEE-stik, der også kaldes et kraftstik, sikrer, at stikket og installationen bag kan klare længerevarende belastning, som opladning af en elbil kræver. Effekten er afhængig af den sikring, som sidder foran og kan derfor svinge meget.

Hvis effekten ikke er høj nok, vil det tage meget lang tid at lade en elbil op. Desuden kræver det også en omformer – det såkaldte mormor-kabel – eller en mobillader for at kunne lade en elbil via et CEE-stik.

Du har desuden ingen garanti mod misbrug eller strømtyveri med et CEE-stik.

“Hvordan med afgiftsrefusion?”

Det er politisk bestemt, at du kan få nedsat elafgift på den strøm, du bruger til at oplade din bil. Det er dog kun en ladeoperatør, som kan søge om en refusion af forskellen mellem den høje og den nedsatte elafgift.

Får du allerede nedsat elafgift pga. elopvarmet hus eller solceller, er du ikke berettiget til også at få det til opladning af elbil, da du så allerede får rabatten på elafgiften.

“Hvordan kan jeg få min investering dækket?”

Vi kan desværre ikke love, at dit hus blive lejet mere ud, men på nuværende tidspunkt kan det være med til at gøre dit hus mere attraktivt i forhold til de huse, som ikke tilbyder en lademulighed. På sigt vil det nok blive et karv på lige fod med WiFi.

Du kan dog regne med, at du tjener omkring kr. 15,- pr. opladning*.

*Kan variere i forhold til elprisen på ladetidspunktet og skatteforhold.


Har du spørgsmål til ladeboks til dit sommerhus?

Kontakt go’kundeservice

Hos go’energi sidder vi altid klar til at hjælpe dig.

Ring eller skriv til os – eller kom ind på et af vores kontorer, hvis du vil høre mere om muligheden for en ladeboks til dit udlejningssommerhus.