Skift el-leverandør

Få en elaftale med et ansvarsfuldt og ordentligt selskab, så kan du bruge den gode energi på mere interessante ting.

Hvis du gerne vil skifte el-leverandør, skal du kontakte den ønskede leverandør for at indgå en ny aftale. På hjemmesiden www.elpris.dk kan du danne dig et overblik over priser og udbydere af el.

Du kan skifte leverandør med 1 dags varsel, men vær opmærksom på, om du er bundet af en opsigelsesperiode hos din nuværende leverandør. Flere el-leverandører har en bindingsperiode på 6 måneder og opkræver et gebyr, hvis du skifter før. Hos go’energi har vi ingen bindingsperiode.

Din nye leverandør har brug for dit aftagenummer. Det finder du på din elregning i øverste højre hjørne. Du behøver ikke fortælle din tidligere el-leverandør, at du skifter. Det sørger din nye el-leverandør for at gøre*.

Ønsker du at skifte til go’energi, er du velkommen til at kontakte vores kundeservice. Du kan også læse mere og bestille vores produkter her.

* Enkelte el-leverandører forlanger at du selv opsiger din aftale.

Gode råd ved valg af ny el-leverandør

Ønsker du at undersøge elmarkedet og de forskellige el-leverandører, er her et par gode råd:

Pas på telefonsælgerne

Der er hård konkurrence om el-kunderne. Det er noget, vores kunder kan mærke. Det betyder nemlig, at nogle kunder bliver ringet op af sælgere fra konkurrerende el-selskaber. Nogle sælgere påstår, at de har indgået et samarbejde med go'energi om levering af el. Men det passer ikke. Vi har ingen samarbejdsaftaler med andre el-leverandører, og vi ringer aldrig til vores kunder på den måde.

En del af vores kunder ringer til os, efter at de er blevet kontaktet. De undrer sig over de påståede samarbejder. Og de sidder også tilbage med følelsen af at være blevet taget ved næsen af disse sælgere. Vi vil derfor gerne forsikre dig om, at go'energi ikke videregiver dine personlige oplysninger til andre selskaber med tilladelse til, at de må kontakte dig.
Vi samarbejder ikke med andre selskaber omkring dit kundeforhold.

Det er vores anbefaling, at du sætter dig grundigt ind i betingelserne og sammenligner priser, bindinger og abonnementsvilkår, samt at du beder om at få salgsmaterialet tilsendt, så du i fred og ro kan sætte dig ind i vilkår og betingelser og sammenligne med den aftale, du har i dag.

Er prisen fast eller variabel?

Om man ønsker en fast eller variabel pris, er ofte et spørgsmål om temperament. Ønsker du at kende din pris pr. kWh i længere tid, skal du vælge en fast pris. Med en flexafregnet spotpris følger prisen markedsprisen time for  time. Det betyder, at priserne både kan falde og stige.

Spørg eventuelt el-leverandøren, hvad deres tillæg til indkøbsprisen er. Det giver det bedste sammenligningsgrundlag.
Hos go'energi benytter vi os af flexafregning. Du betaler spotprisen på Nordpool + 5 øre inkl. moms.

Tjek, hvad spotprisen er lige nu ved at installere app'en True Energy.  Find vejledning til app'en her.

Om at være el-kunde hos go'energi

At skifte el-leverandør skal være en god oplevelse. go'energi har rødder og base i lokalområdet, og vi mener det, når vi siger: "go'energi - nemt og enkelt".

Vi er dit el-handelsselskab med kontorer i Ringkøbing, Brande, Nykøbing Mors og Thisted, hvor ansvarlighed og ordentlighed er ord, vi sætter højt både i opgaveløsningen og i kundebetjeningen. Der er også mange andre fordele ved at være el-kunde hos go'energi. Kontakt os eller læs mere her på hjemmesiden om dine muligheder for valg af elprodukter.

Med dig i fokus er vi klar til at give dig en seriøs rådgivning.

Hvorfor svinger el-prisen?

I Danmark køber og sælger vi el via den nordiske elbørs Nord Pool. El er en børsvare på samme måde som korn, olie og stål. Råvaren er blot el i stedet. Det er på børsen, at elpriserne bliver fastlagt - ud fra udbud og efterspørgsel. Her udbyder blandt andre svenske, norske og danske producenter (for eksempel kraftværker og vindmøller) el fra forskellige energikilder. Det er også her, at vi som leverandør køber strømmen til vores kunder.

Elmarkedet er et af verdens mest foranderlige markeder. Markedet kan opleve voldsomme prisudsving fra time til time og fra dag til dag. Det er også grunden til, at du indimellem vil opleve store udsving på din elregning.

Abonnement

Der er stor forskel på om el-leverandørerne opkræver et månedligt abonnement eller ej. Ofte er prisen på kWh højere hos de selskaber, som ikke har noget abonnement, og det er hermed dit forbrug, som afgør, hvad der er billigst for dig.
Hos go'energi opkræver vi et abonnement på 15 kr. inkl. moms pr. måned.

Bindingsperiode

Undersøg, hvor lang tid du er bundet af din el-aftale. Mange leverandører har en binding på op til 6 måneder, når du skifter selskab. Vær dog opmærksom på, at man som privat kunde højest kan bindes i 6 måneder.
Hos go'energi har vi ingen binding - du kan skifte fra dag til dag.

Betalingsgebyrer

Flere selskaber opkræver et betalingsgebyr eller et gebyr for at sende en fysisk regning. Tag dette med i dine overvejelser, når du sammenligner el-handelsselskaber. Hos go'energi opkræver vi ingen betalingsgebyrer. Du finder en komplet liste over vores gebyrer her

Introduktionstilbud

Vær opmærksom på, om det tilbud, du har modtaget, er et introduktionstilbud. Ofte vil prisen nemlig stige efter introperioden.
Hos go'energi har vi ingen introduktionspriser. Vi giver den samme lave pris til alle vores kunder.

Vil du have grøn energi?

Forbrugerombudsmanden har sammen med en række branche- og interesseorganisationer fastlagt nogle retningslinjer for, hvornår et el-produkt kan betragtes som et grønt produkt og har indført en mærkningsordning. Et grønt el-produkt er enten tildelt 1 eller 2 blade. Du kan læse mere om mærkningsordningen her.
Hos go'energi kan vi på nuværende tidspunkt tilbyde strøm fra danske vindmøller. Vores produkt go’vind energi er tildelt 1 blad, og du vil modtage et diplom som bevis for, at dit stømforbrug er baseret på strøm med oprindelse fra danske vindmøller. Prisen for go’vind energi er spotprisen på Nordpool + 8 øre pr. kWh inkl. moms.