Sådan fungerer flexafregning

Alle elkunder i Danmark har siden 2020 haft en fjernaflæst elmåler, der gør det muligt at flexafregne. En fjernaflæst måler sender timeværdier på dit elforbrug til en stor datacentral – datahub – som drives og administreres af energinet.dk.

Det er dit netselskab i dit område, der varetager datafremsendelsen af dine målerdata.

Elhandleren trækker målerdata fra datahub’en, og afregner elkunden på baggrund af målerdata.

Flexafregning hos go’energi

go’energi indførte flexafregning for alle kunder 1. juli 2020.

Flexafregning betyder, at du som kunde bliver afregnet time for time. Dit strømforbrug er registreret time for time. Herved får du mulighed for at betale det, din strøm koster, i den time, du bruger den. Indtil nu har du betalt den samme pris uanset hvornår på døgnet, du har haft forbruget. Fremover vil du som kunde få glæde af at flytte dit forbrug til tidspunkter af døgnet, hvor prisen på strøm er billigere eller måske mere klimavenlig.

Følg med i dit forbrug – og den aktuelle pris

Du kan følge dit forbrug på www.eloverblik.dk. Her kan du logge ind med nemid, og få et overblik over dit strømforbrug time for time.

Den aktuelle pris kan du se i app’en fra True Energy. Her kan du læse mere om muligheden for at holde øje med prisen time for time. Læs mere om app’en her.

Strøm er billig, når der er nok af den

Oftest er strømmen billig, når der er nok af den. Når det blæser meget, eller solen skinner, vil strømmen oftest være billig og grønnest. Ved at flytte forbruget til disse tidspunkter opnår vi også at skubbe til den grønne omstilling. Hvis alle bruger mere strøm, når strømmen produceres, udnyttes elsystemet nemlig bedst muligt.

Overvej, hvornår du sætter en vask over. Skal tørretumbleren startes om natten? Hvor meget, du kan spare er svært at sige noget om, da det kan være afhængig af flere forhold:

  • Dit strømforbrug – jo større forbrug, jo større potentiale.
  • Har du mulighed for at flytte forbruget?
  • Har du tid til at følge prisudviklingen på strøm?